Вести

Амерички гитарски дуо пред зајечарском публиком

Амерички гитарски дуо пред зајечарском публиком

Амерички гитарски дуо “W Alex” који чине Маја Радованлија и Алекс Лубет, представио се вечерас у Зајечару, у организацији Установе Гитаријада, Народног музеја и Гитар Арт Фестивала. На концерту у галерији музеја, публика је топло поздравила уметнике и аплаузима наградила њихово музицирање.

Овај дуо Српкиње и Јеврејина, који живе и раде у Америци, представља симбиозу два различта музичара који су пронашли аутентичну креативну формулу у заједничком раду. Алекс представља класичног композитора и самоуког акустичног гитаристу, док је Маја класична гитаристкиња и самоуки композитор. Њихов музички израз је првенствено комбинација композиције и импровизације, у делима која црпе мотиве из Источне Европе и представљају балканско и јеврејско наслеђе. Дуо сарађује од 2011. и наступа широм САД-а.

У две јеврејске композиције, својом вокалном интерпретацијом, Маји и Алексу се вечерас придружила и Kатарина Вукадиновић.

Kонцерт је реализован као део Kреативног Kурса Гитаре који се успешно организује већ четири године у Београду и у 18 градова Србије, рекао је Бошко Радојковић, директор овог пројекта. Полазници имају могућност да на креативни начин науче да свирају гитару, али и да уживају у концертима сјајних гитариста попут Маје Радованлије и Алекса Лубета из Америке, који су публици у Зајечару улепшали 27. децембарско вече.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.