Вести

Градско веће: Први допунски буџет за 2016.годину

Градско веће: Први допунски буџет за 2016.годину

Нацртом одлуке о првом допунском буџету града Зајечара, који су на данашњој седници усвојили чланови Градског већа, увећана су средства у буџету за 107 милиона динара, планираног кредитног задужења. Новац ће бити искоришћен за завршетак инвестиција започетих у 2015.години. Након што одлуку о кредиту потврде и одборници, град ће се обратити Министарству финансија за добијање сагласности за кредитно задуживање, а затим наставити процедуру закључења уговора са банком.

На седници Већа дата је сагласност на Предлог промена Статута града, којим се у складу са важећим законским прописима дефинишу послови одбране и заштите у локалној самоуправи, као и прибављање и располагање непокретностима Града Зајечара.

Град Зајечар, Историјски архив „Тимока крајина“, Центар за културу и туризам града Зајечара, Народни музеј и Основна школа „Десанка Максимовић“ добили су сагласност за учешће у Програму прекограничне сарадње Србија-Бугарска ИНТЕРРЕГ-Ипа. Учешће подразумева заједничку реализацију са партнерима из Бугарске пројеката у области туризма, екологије, културе, школства.

Градско веће утврдило је Нацрт одлуке о укидању Јавне установе „Гитаријада“, а целокупна организација манифестације Гитаријада биће поверена ЦЕКИТ-у. На седници су поново затражени комплетни уговори и подаци о трошковима 49.Гитаријаде: учесницима, спонзорима, билбордима, медијској кампањи...Како је речено,документацију о последњој Гитарија проверава и Управа криминалистичке полиције.

Закључком Градског већа градоначелник ће донети решења о престанку права коришћења пословног простора: Установи „Гитаријада“, ЈКП „Градско саобраћајно предузеће Зајечар“ и Бизнис инкубатор центру.

На седници је размотрена и Информација о извршеном мониторингу параметара стања животне средине на подручју Зајечара за период јул-септембар 2015.године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.