Вести

Занков: Манифестација „Гитаријада“ је бренд, а не установа

Занков: Манифестација „Гитаријада“ је бренд, а не установа

Председник Скупштине града Стефан Занков, по завршетку данашњег заседања, разговарао је са новинарима о актима усвојеним на седници и демантовао поједине гласине пласиране у јавности и на друштвеним мрежама.

Поред рационализације броја запослених у Градској управи, почела је и рационализација у јавном сектору, и то сасвим случајно од Установе „Гитаријада“

Са дубоким поштовањем говорим о манифестацији Гитаријада, што није исто што и установа. Манифестација је бренд, препознатљива и ван Србије, тако да ће имати пуну подршку Града Зајечара. ЦЕКИТ је годинама пре формирања Установе „Гитаријада“ организовао манифестацију, па не видим разлога зашто то не би радио и убудуће и што 50.Гитаријада не би била одржана.

Све остало су манипулације у јавности, као и то да је разлог гашења установе усељење СНС у њене просторије. То није тачно, је се тај простор враћа власницима у процесу реституције.

објаснио је први човек градског парламента.

Занков је рекао да се у јавности последњих дана води права хајка на градску власт због увођења партиципације за вртић, а да нико не спомиње да је у протеклој години направљена рупа и у градском и у буџету „Ђулића“ од 40 милиона динара због бесплатних вртића. Право питање, рекао је, ако нису платили родитељи, а није ни град, ко треба да плати и зашто у 2015.години то није учињено.

Говорећи о чишћењу снега претходних дана, председник Скупштине града објаснио је да је у надлежности локалне самоуправе 232 км улица и путева и да су обавезе према извођачу испуњене скоро у целости, али да ангажовано предузеће не поседује довољно механизације.

Када је реч о изменама буџета оне су техничке природе, како би се завршиле инвестиције започете у прошлој години, а Град Зајечар се више никада неће неодговорно задуживати, нагласио је Занков у сусрету са новинарима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.