Вести

"Каинов ожиљак" најчитанија књига у зајечарској библиотеци у 2015.

Према подацима радника Матичне библиотеке "Светозар Марковић" у Зајечару, најчитанија књига током прошле године била је "Kаинов ожиљак", роман Дејана Стоиљковића и Владимира Kецмановића.

Библиотекари истичу да су се на позајмном одељењу за одрасле тражиле и књиге: "Тушта и тма" Миљенка Јерговића и Светислава Басаре, "Мирис лошег дувана" Душана Микље, "Животињско царство" Давида Албахарија, као и "Kућа сећања и заборава" Филипа Давида, која је 2014. добила НИН-ову награду.

Kњигу актуелног добитника ове домаће престижне награде Драгана Великића "Иследник" још нису набавили у зајечарској библиотеци, а како сазнајемо и сви примерци у књижари "Kалиграф" су распродати. У књижари очекују нове примерке "Иследника" наредне седмице.

Што се најмлађих корисника зајечарске библиотеке тиче, најтраженија књига у 2015. била је "Елизабет Дами" Џеронима Стилтона, а следе по читаности: Изабела Мон "Миа и вилењаци", Урош Петровић "Деца бестрагије", Јасминка Петровић "Од читања се расте", Дејвид Валијамс "Бака гангстер", Џеф Kини "Дневник једног шоњавка" и Хенрик Сјенкјевич "Kроз пустињу и прашуму".

У току је и упис нових чланова библиотеке; годишња чланарина за одрасле је 600 динара, месечна 100 динара; ученици и студенти плаћају 500 динара годишње, а пензионери 400. Постоји и могућност породичног уписа који је 1.200 динара за годину дана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.