Вести

Град Зајечар се уклапа у Одлуку о максималном броју стално запослених

Град Зајечар се уклапа у Одлуку о максималном броју стално запослених

Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у сваком организационом облику у систему локалне самоуправе Града Зајечара у 2015.години, а који је прошлог месеца усвојила Влада Србије, максимални број запослених на неодређено време је 878. Град Зајечар се са 868 стално запослених радника уклапа у ову одлуку, закључено је на данашњој седници Градског већа. Тај број би, у складу са законом, 2018.године био 700.

Предлогом закључка о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2016.годину, превиђено је да из градског буџета буде издвојено три милиона динара, а да 2,8 милиона динара обезбеди Национална служба запошљавања за привремено ангажовање радника кроз два програма.

Већници су дали сагласност на Програм пословања ЈКП „Водовод“ за ову годину и сложили се са покретањем поступка ликвидације над ЈП „Урбанизам Зајечар“.

На седници је одбијен предлог да Владан Церовић, досадашњи управник зајечарског позоришта поново буде изабран на ту функцију, а усвојен је нацрт решења да уместо Миодрага Милутиновића нови в.д.директора Градског саобраћајног предузећа Зајечар буде Бобан Марковић.

Нови Нацрт одлуке о такси превозу на територији града усклађен је са новим Законом о превозу путника у друмском саобраћају. Како је објашњено, кровне ознаке убудуће ће набављати таксисти , а Градска управа ће издавати налепнице које ће садржати број возила и календарску годину.

На седници је дата сагласност и на нови ценовник коришћења јавних паркиралишта и уклањање непрописно паркираних возила на територији града Зајечара.

Измене одлука о социјалној заштити грађана и укидању Установе „Гитаријада“ су техничке природе, док се изменама Одлуке о комуналном уређењу јасније дефинишу јавне површине над којима комунална полиција има надлежност.

О Плану уписа ученика у зајечарске средње школе за наредну школску годину чланови Градског већа разговараће на наредној седници.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.