Вести

Град ће ове године уредити водотокове другог реда Јаруга у Гундулићевој улици Фото: јун 2015.

Град ће ове године уредити водотокове другог реда

Приоритет Штаба за ванредне ситуације града Зајечара прошле године био је уређење водотокова првог реда, с обзором на то да при великим падавинама и наглом топљењу снега Бели и Црни Тимок представљају потенцијалну опасност за људе, пољопривредно земљиште и имовину. Ове године ће тежиште бити на регулацији водотокова другог реда, пре свега бујичних и површинских вода, оцењено је на седници Штаба за ванредне ситације.

Говорећи о програму радова и мера за смањење ризика од поплава, члан штаба Милан Благојевић рекао је да ће град и ове године имати помоћ ЈП „Србијаводе“.

Прошлогодишњим уређењем корита Тимока у Грлишту, Гамзиградској Бањи и на Поповој плажи смањили смо ризике од поплава. Ове године ће бити настављено уређење корита Белог Тимока, како би се обезбедила боља пропусност, а самим тим спречило изливање реке,

оценио је Благојевић.

У 2015.години уређена је главна градска јаруга, у целој дужини од 3,3 километра, од градског скијалишта, преко Краљевице, до зајечарског насеља Подлив, а критична деоница од 100 метара у Гундулићевој улици је и бетонирана.

Санирани су насипи у Вражогрнцу, на ушћу Црног и Белог Тимока и на обали Белог Тимока у Вишњару.

Извештај о раду у прошлој и План рада Штаб за ванредне ситуације града Зајечара у 2016.години разматраће и одборници Скупштине града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.