Вести

Такмичарски или рекреативни спорт

Такмичарски или рекреативни спорт

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у сарадњи са Спортским савезом Града Зајечара, организовао је обуку и семинар о значају вођења матичних евиденција у области спорта и надзора над стручним радом у области спорта.

Законском регулативом предвиђено је вођење матичне евиденције категорисаних и других спортиста такмичара, предузетника у спорту, организација у области спорта, спортских стручњака, реализатора програма којима се ствара општи интерес у области спорта, као и матичне евиденције спортских објеката и великих међународних спортских приредби.

Вођењем матичних евиденција имамо могућност да стално пратимо и анализирамо стање целог система спорта у Републици Србији. На основу анализа тих података могуће је правити одређене стратегије, планове, како на појединачним деловима територије тако и на целој територији Србије,

рекла је Александра Санадер из Завода за спорт и медицину Републике Србије.

Игор Божиновић, секретар Спортског савеза, подсећа да је слична едукација одржана и прошле године у Зајечару, и да је веома важно да сви актери у спорту схвате зашто је важан надзор.

Данас су случајним узорком изабрана два градска спортска клуба у којима инспекција спроводи надзор. Спортске организације морају да знају шта им је потребно за такмичарски спорт, а ако услове не буду испуњавали изгубиће статус такмичарских клубова и постаће рекреативне организације,

истакао је Божиновић.

Законска обавеза физичких и правних лица је да се упишу у матичну евиденцију најкасније до краја фебруара за претходну годину, иначе ће спортом моћи да се баве само рекреативно.

Семинару у Зајечару присуствовали су сви који се на неки начин баве спортом или газдују спортским објектима на подручју Зајечарског округа.

Присутне је у име Града Зајечара поздравио помоћник градоначелника за образовање и спорт Владислав Милојевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.