Вести

Усвојен правилник о критеријумима и категоризацији спортова

Усвојен правилник о критеријумима и категоризацији спортова

Програмом коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечар за 2016.годину, предвиђено је да се планирана средства од 148 милиона динара искористе за : управљање заштитом животне средина и природних вредности, управљање комуналним отпадом, праћење квалитета елемената животне средине и заштитом природних вредности и унапређење подручја са природним својствима. Чланови Градског већа прихватили су овај програм пошто је из надлежног министарства стигла сагласност за његову реализацију.

Прихваћена је и Информација о извршеном мониторингу параметара стања животне средине у последњем тромесечју 2015.године на подручју града.

На седници је усвојен Извештај о раду Савета за безбедност саобраћаја у прошлој години, а као најважнија активноста истакнуто је зонирање школа у Великом Извору и Рготини.

Правилником о критеријумима и категоризацији спортова за 2016.годину прецизно су дефинисани критеријуми категоризације у такмичарском спорту,услови за категоризацију, финансирање и бодовање.

На основу мишљења Државне ревизорске институције да једнократну и друге видове социјалне помоћи грађани треба да остварују искључиво преко Центра за социјални рад, Градско веће донело је Решење о укидању Комисије за утврђивање оправданости, основа и висине једнократне помоћи. Из градског буџета биће издвојена средства и пренета Центру за социјални рад како би новац био исплаћен грађанима по раније одобреним захтевима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.