Вести

Феликс Ромулијана и Гитаријада - туристички адути Зајечара Фото: Цекит

Феликс Ромулијана и Гитаријада - туристички адути Зајечара

Туристичку понуда Града Зајечара, базирану на рекреативним, здравственим и спортским потенцијалима, на данас отвореном 38.Сајму туризма у Београду представља зајечарски Цекит.

Окосницу понуде чини Царска палата Феликс Ромулијана, традиционалне манифестације од Гитаријаде, преко Зоранових дана до Фестивала инструменталне традиције Балкана у Грљану, природне лепоте, специјалитети националне кихуње, спортска надметања.

Туристичку понуду представља 110 локалних самоуправа, а акценат је на развоју туризма на целом току Дунава кроз Србију. О томе је, отварајући 38.Сајам туризма, говорио и премијер Александар Вучић.

Србија ће ове године уложити у Дунав десет милиона евра, како бисмо уредили комплетну инфраструктуру и уврстили га у оно што зовемо регионалним туризмом.

Премијер је као приоритете у овој години навео улагања у инфраструктуру бања, путну комуникацију и инфраструктуру у планинским центрима, посебно Старој планини.

На сајму ће бити обележено и 160 година од рођења Николе Тесле "Теслиним кутком" на штанду ТОС-а, где ће посетиоци имати могућност да виде презентацију свих његових изума

Земља партнер 38. Сајма туризма, на којем је 1.150 излагача из 55 земаља света, је Словенија. Организатори током тродневне манифестације очекују рекордну посету, од око 70 хиљада посетилаца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.