Вести

Аукција шоља за помоћ породици Стефановић

Аукција шоља за помоћ породици Стефановић

На аукцији шоља, организованој данас у хотелу „Србија Тис“ у организацији Црвеног крста Зајечар, прикупљено је више од 32 хиљаде динара. Шоље су на уметничким радионицама током зимског распуста осликавала деца из ромских и социјално угрожених породица.

Приход је намењен социјално угроженој породици Стефановић из Вратарнице.

Уз помоћ добрих људи ускоро ћемо имати какав такав дом, јер се наша стара кућа урушава, зидови се роне, под је земљани. Због лоших услова жена је са бебом била у хранитељској породици, сада смо поново сви заједно. Захваљујем свима који су учетвовали у прикупљању новца за нашу породицу,

рекао је отац породице Љубиша Стефановић.

Фондација „Искорак“ већ је раније прикупила 20 хиљада динара помоћи Стефановићима, организацијом хуманитарног турнира и концерта зајечарских „Тетина“.

У аукцијском надметању за куповину шоља осликаних цртаним јунацима учествовали су званичници Града Зајечара, Тимочке епархије, Регионалне привредне коморе, Црвеног крста, Хотела „Србија Тис“, гости из Удружења особа са инвалидитетом из Видина у Бугарској и други.

Ово је трећа хуманитарна аукција зајечарског Црвеног крста, прва је организована за помоћ једној поплављеној породици, а друга за лечење седмогодишње девојчице.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.