Вести

Огњеновић: Договори са инвеститорима, донаторима и државом

Огњеновић: Договори са инвеститорима, донаторима и државом

Мој посао је да обезбедим новац да град функционише и да уговорим инвестиције. Јуче сам договорио са грчким ланцем „Еко пумпи“ да донира средства за реконструкцију Дома културе у Лубници.

Ускоро очекујемо и расписивање међународног тендера за изградњу депоније у Халову, од које би град имао вишеструку корист. Конзорцијум „Vision Group Balcan – Vision Sword“, са којом је данас потписан Предуговор о изградњи ветропарка на Вршкој Чуки заинтересован је и за јавно-приватно партнерство за изградњу регионалне депоније у Халову.

Ово је на прес конференцији новинарима саопштио градоначелник Велимир Огњеновић.

Градоначелник је најавио и изградњу нове аутобуске станице на простуру некадашње „Тимочанке“, као и скорашње отварање Фабрике биоразградивих кеса.

Говорећи о Компанији „Лидл“ која је заинтересована да на локацији бивше фабрике „Арсеније Спасић“ сагради супермаркет, паркиралиште, парк за децу и пратеће објекте, Огњеновић је рекао да је процес успорен због захтева за реституцију некадашњих власника земљишта, који су се накнадно јавили.

Са ресорним минситарствима и Владом Србије воде се интензивни разговори како би држава помогла да се буџет града стабилизује и исплате дуговања, као и заостале плате. Кредит је одобрен, а тај новац ће бити искоришћен за завршетак започетих инвестиција.

Управа криминалистичке полиције је, по налогу Специјалног тужилаштва за организовани криминал, месецима у Градској управи и код индиректиних корисника.

Истрага је у завршној фази, очекујемо да по њеном окончању буду именовани кривци и приведени правди, па да на ту причу коначно ставimo тачку.

Последњих месеци строго је контролисано како се новац троши, а трошкови за бензин и мобилне телефоне сведени су на минимум, закључио је градоначелник Огњеновић.

Погледајте видео:

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.