Вести

Осмомартовска изложба - женских руку дело

Осмомартовска изложба - женских руку дело

Делови народне ношње, осликане тикве, накит, украсне кутије, корпице од прућа, рамови и сатови, плетене, ткане, хеклане и пустоване рукотворине красе зајечарски трг.

Све су то права мала ремек дела маштовитих и креативних жена из удружења из Гамзиграда, Звездана, Вражогрнца и Грљана, као и чланица Удружења Пословних жена Тимочке крајине.

Комисија за родну равноправност Скупштине града, уз подршку Цекита и Регионалне привредне коморе, организовала је продајну изложбу предмета и ручних радова. Намера нам је да пред Дан жена укажемо на то да жене могу бити покретачи малог бизниса и да им у томе помогнемо,

рекла је председница Комисије за родну равноправност Добрила Радосављевић.

Помоћница градоначелника Сузана Стаменковић подсетила је да је град Зајечар недавно потписао Европску повељу за родну равноправност чиме се обавезао да омогући подједнаке шансе и мушкарцима и женама.

И ово је вид наше подршке економском оснаживању жена, јер хоби може да обезбеди скромне финансијске приходе. Уз добру предузетничку идеју, може да се развије и бизнис. Град помаже и културно-уметничким друштвима из којих долазе жене које су осмислиле и направиле ове дивне радове. Њихова уметност је позната посетициома манифестација уметничког ставралаштва, али не и житељима града. Па, ето прилике да изложено разугледају и пазаре.

Изложени предмети могу се разгледати и у суботу од 10 до 13 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 21
    дец
    Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

    У оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, који немачка организација Хелп реализује у сарадњи са Градом Зајечаром, данас је почела испорука пољопривредне механизације газдинствима у зајечарским селима. Опрему вредну 3,5 милиона динара добило је 11 газдинстава.

    Више
  • 03
    нов
    IV Конференција Женске парламентарне парламентарне мреже

    Чланице Kомисије за родну равноправност и одборнице Скупштине града Зајечара Добрила Радосављевић, Александра Цветковић и Анка Младеновић учествовале су у раду IV Конференције Женске парламентарне парламентарне мреже у Београду.

    Више
  • 13
    авг
    Отворен III Камп класичне музике

    Еминентни музички педагози и извођачи, као и четрдесетак младих талентованих музичара из Србије, Републике Српске, Хрватске и Бугарске, присуствовали су синоћ свечаном отварању III Кампа класичне музике у Зајечару. Речи добродошлице у име града Зајечара упутила им је помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

    Више
  • 07
    авг
    "Вражогрначки точак" се завртео 34.пут

    У организацији МЗ Вражогрнац, ЦЕКИТ-а и КУД-а "Слога" у Вражогрнцу код Зајечара одржана је дводневна традиционална 34.Смотра народних обичаја "Вражогрначки точак".

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.