Вести

Ванредна ситуација на подручју целе Србије

Ванредна ситуација на подручју целе Србије

Влада Србије је, на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, прогласила ванредну ситуацију на територији Републике Србије.

Одлука је донета као превентивна мера којом ће се олакшати и убрзати деловање свих органа Републике Србије у заштити живота и безбедности грађана и ствари, као и отклањању последица поплава, саопштено је из Владе.

Влада Србије ће свакодневно имати седнице Републичког штаба за ванредне ситуације, континуирано пратити ситуацију на терену и о томе обавештавати грађане, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Влада Србије апелује на све грађане да поштују одлуке Владе и учине све како би се спречиле веће последице током критичног кишног периода који нас очекује до уторка.Нивои река на подручју Зајечар су испод редовне линије одбране од поплава. Према мерењима у 22 сата, Бели Тимок је на коти 70 цм, а Црни Тимок на 220 цм.

Узводно ка Бољевцу ниво је у минималном порасту, док је водостај узводно ка Књажевцу у стагнацији цео дан.

Слаба киша пада на подручју Зајечарског округа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.