Вести

Опасности од изливања река за сада нема

Опасности од изливања река за сада нема

Влада Србије увела је синоћ ванредну ситуацију одбране од поплава на територији целе Србије. Опасности од изливања река на подручју града Зајечара нема, али је Штаб за ванредне ситуације у сталној приправности, са двдесетчетворочасовним дежурством. Ово је истакнуто на данашњој седници Штаба за ванредне сутуације града Зајечара.

Према последњим мерењима ниво Белог Тимока је 65 цм и у лаганом је опадфању у односу на синоћ, док су узводно према Књажевцу Сврљишки и Трговишки Тимок и стагнацији.

Кота Црног Тимока је 230 цм, што је за пола метра више у односу на јучерашњи дан. Узводно према Бољевцу ниво Тимока је опао за 10 цм у односу на ноћас.

Грлишко језеро се континуирано испушта, тако да има места за прихват милион кубика воде.

Ради санирања настале штете и предузимања првентивних мера, командант Штаба за ванредне ситуације градоначелник Велимир Огњеновић наредио је: санацију урушене леве обале Јелашничке реке на локалном путу Јелашница-Чокоњар; санацију обалног стуба на мосту преко Врбичке реке и дела однетог коловоза на путу Врбица-Мариновац-Заграђе и превентивно пуњење џакова песком.

До сада је припремљено 500 џакова с песком за утврђивање бедема, а обезбеђене су и нове количине џакова и материјала за пуњење.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.