Вести

Превентивна помоћ у људству у случају поплава

Превентивна помоћ у људству у случају поплава

Због најављених падавина наредних дана. Републички штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о ангажовању додатних снага у више општина у овом делу Србије, међу којима је и Зајечар.

У Зајечар су пристигли припадници Ватрогасно спасилачке јединице, Специјализоване јединице цивилне заштите за спасавање на води, Војске Србије и Жандармерије.

Представници тимова тих јединица данас су о координисаним акцијама које ће заједно реализовати са Штабовима за ванредне ситуације града Зајечара и Зајечарског управног округа разговарали са командантима штабова, начелником округа Владаном Пауновићем и градоначелником Велимиром Огњеновићем.

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, сутра и током ноћи између недеље и понедељка очекују се веће падавине јачег интензитета, а на планинама и снег.

Добили смо упозорење да ће наредних дана све до 16.марта водостаји река на нашем подручју, пре свега Тимока, бити у већем порасту.

Добили смо појачање у људству, пре свега превентивно, то не значи да ће поплава и бити. Разлога за панику за сада нема,

објашњава Пауновић.

Градоначелник Огњеновић наглашава да је овога пута држава реаговала организовано и правовремено, али и да је град предузео све мере да грађане заштити од поплава.

Обновили смо и урадили бедеме на 95% критичних тачака, у сарадњи са „Србијаводама“ уредили неке од деоница на кориту Тимока, сопственим средствима очистили главну градску јаругу.

Рекао сам већ, Зајечар ће бити потпуно заштићен од поплава кад ЈП „Србија воде“, кредитом Светске банке, потпуно уреди корито Белог Тимока и 80 метара најкритичније деонице Црног Тимока.

Руководиоци тимова пристиглих јединица обишли су након састанка сва критична места на којима је услед великог воденог таласа могуће изливање.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.