Вести

Саопштење председника Скупштине града Стефана Занкова

Саопштење председника Скупштине града Стефана Занкова

Поводом блокаде зајечарских школа и протеста просветних радника, саопштењем за јавност обратиo се председник Скупштине града Стефан Занков. У саопштењу се наводи:

Просветни радници су у праву. Њихови захтеви су потпуно оправдани.

Град Зајечар је у јако тешкој финансијској ситуацији и у овом тренутку није у стању да плаћа све оно што има као обавезу, што наравно не може да буде оправдање.

Дакле, веома је важно да нагласим да Град Зајечар „не може“, а не да неко из власти „не жели“. Сада у буџету не постоји тај новац, као у периоду од више година уназад, када је новца било, али је неодговорно трошен.

Од обавеза нико не бежи и ми ћемо као Град, уз неопходну помоћ Републике, учинити све да се проблеми што пре реше.

Уз подршку коју у свакој прилици пружамо просветним радницима поручујем им да убудуће не чекају, већ да одмах реагују када прва школа буде првог дана у блокади и боре се за боље услове функционисања школа.

Због тешких тренутака кроз које пролазе зајечарске школе, молим све за разумевање и одговорно понашање које су показали и у претходном периоду, првенствено због ученика,

наводи у саопштењу за јавност председник Скупштине града Стефан Занков.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.