Вести

Зајечар у акцији

Зајечар у акцији "Сат за нашу планету"

„Искључи светло да боље видиш“ - слоган је под којим је цео свет вечерас на сат времена искључио осветљење и послао снажну поруку да је могуће ублажити последице климатских промена и променити свакодневне навике за добробит планете.

Зајечар се придружио акцији и на Тргу ослобођења тачно у 20,30 искључена је јавна расвета.

Град Зајечар показује да је друштвено одговорна локална самоуправа и вечерашњом акцијом коју заједно спроводимо са школама и ТОЦ-ом желимо да укажемо колико је важно да сачувамо природу и планету за потомство, јер ми резервну планету немамо,

рекла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника.

У програму су учествовали ђаци Техничке школе, Економско-трговинске школе, ОШ „Десанка Максимовић“, ОШ „Љуба Нешић“, ОШ „Љубица Радосављевић – Нада“ и Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

На скверу су били изложени и цртежи на тему заштите животне средине.

Током извођења музичког програма публика је имала упаљене свећице.

Акцију „Сат за нашу планету“ Светски фонд за заштиту природе организује десети пут у свету, а осми пут у Србији. Град Зајечар је у сарадњи са школама и организацијама младих и ранијих година учествовао у овој планетарној акцији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.