Вести

Одлука о јавним окупљањима - најлибералнија до сада

Одлука о јавним окупљањима - најлибералнија до сада

Чланови Градског већа Зајечара усвојили су Нацрт одлуке о јавном окупљању на територији града Зајечара, урађене у складу са новим Законом о јавним окупљањима који је ступио на снагу почетком фебруара, а локалним скупштинама остављен је рок до 5.априла да своја акта прилагоде новим законским решењима.

Како се чуло на седници, нова одлука је најлибералније решење до сада, као једно од демократских тековина друштва. Одлуком је прецизирано да јавна окупљања нису дозвољена око: предшколских установа, основних и средњих школа, здравстевних и објеката јавног здравља, објеката Министарства одбране и унутрашњих послова, у зони заштите извора и објеката водоснабдевања, као и на местима која су затворена за јавност.

Када Одлука о јавним окупљањима на територији града Зајечара добије сагласност одборника градске скупштине престаће да важе све претходне одлуке које су регулисале ту област.

Већници су усвојили финансијски и извештај о раду у прошлој години, као и финансијски и план активности у 2016.години Центра за културу и туризам и Здравствене установе Апотека „Зајечар“.

На седници су утврђена решења о разрешењу досадашњих и именовању нових чланова управних и надзорних одбора више установа и фондација.

Формиран је нови Савет за младе и измењен састав Савета за безбедност града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.