Вести

Саопштење Градске управе Зајечар

Саопштење Градске управе Зајечар

Ради истинитости и права грађана да знају тачне информације, а да не буду изманипулисани саопштењима оних који би да се баве политиком а не послом за који су плаћени, Градска управа Зајечар објављује скениране изводе уплата из градског буџета на дан 22.април.

По изводи из трезора јасно се види да је град пребацио знатно више новца и то на рачуне више школа него што је наведено у јучерашњем саопштењу Градске управе, јер смо јуче само желели да укажемо на чињеницу да су одблокирани рачуни четири школе које су наведене у претходном саопштењу Градског одбора Уније синдиката просветних радника.

У тренутку уплате, у петак око 15 сати, за износе од четири хиљаде па до чак 262 хиљаде динара, били су у блокади рачуни 12 зајечарских школа. Како би школе биле одблокиране, из градског буџета уплаћено је више од милион динара, што се из приложене скениране фотокопије извода јасно види. Лако је сабрати износе за сваку од школа појединачно.

Да ли је Управа за трезор Министарства финансија одрадила свој посао до краја, да ли су уплате приказане на рачунима школа, није на Градској управи да то истражује. Наше је да омогућимо да школе нормално функционишу, што смо и учинили. Наше је и да обавестимо јавност о томе.

Свако произвољно и злонамерно тумачење истинитих података је политичка злоупотреба оних који су десет година ћутали док су дугови школа расли и сада очекују да се сви проблеми реше преко ноћи.

Град Зајечар неће у томе учествовати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.