Вести

Подршка државе социјалној заштити у Зајечару

Подршка државе социјалној заштити у Зајечару

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања финансијски је подржало поједине услуге из домена социјалне заштите које су у надлежности локалне самоуправе, а спроводи их Центар за социјални рад у Зајечару.

Наменски трансфер од 5,77 милиона динара намењен је за рад дневног боравка за остарела лица у клубу „Златна јесен“ у Зајечару и у клубовима у Врбици и Вратарници, за социјално становање у заштићеним условима и за помоћ геронто домаћица старим лицима,

објашњава Мира Андријашевић, директорка Центра за социјални рад.

Услуге помоћи у кући користи 100 старих Зајечараца, а на листи чекања је још 40. Реализацијом јавних радова и радним ангажовањем додатног броја геронто домаћица, овом услугом ће бити обухваћени и наши најстарији суграђани са листе чекања.

Уговор о наменским трансферима за развој и успостављање услуга из области социјалне заштите представници града Зајечара и надлежног министарства потписали су крајем марта у Београду, а новац ће у једнаким месечним ратама бити уплаћиван до краја године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.