Вести

Зајечар је домаћин 60.Фестивала музичких и балетских школа Србије

Зајечар је домаћин 60.Фестивала музичких и балетских школа Србије

Звуцима Чајковског "Сентименталног валцера", у извођењу професора виолине Драгутина Богосављевића, у сали Музичке школе у Зајечару почео је програм свечаног отварања 60. Фестивала музичких и балетских школа Србије.

Станоје Јовановић, директор ОМШ "Стеван Мокрањац" представио је госта као првог ученика музичке школе у Зајечару, који је наставио своје музичко образовање у Београду и Москви..

Директор Јовановић је у наставку програма подсетио на историјат овог Фестивала који је пре 6 деценија основан у Зајечару, захваљујући залагању ентузијаста какав је био професор Владислав Хиршл.

Зајечар је и надаље још пет пута угостио ученике музичких и балетских школа Србије, а ево и у години јубилеја има ту част и задовољство да буде домаћин овог такмичења које ће окупити преко 700 учесника,

рекао је Станоје Јовановић.

Учеснике је у име града домаћина поздравио и помоћник градоначелника Владислав Милојевић, и пожелео свима пријатан боравак у граду који ове године уз 60. Фестивал, обележава и јубилеј зајечарске Гимназије (180 година) и Гитаријаде (50 година).

Фестивал је званично прогласила отвореним председница Заједнице музичких и балетских школа Слађана Шегавчић и пожелела жирију и такмичарима пуно среће у раду наредних дана до 13. маја.

У наставку програма публика је са одушевљењем поздравила наступ некадашњих и садашњих талентованих ученика зајечарске музичке школе: Владимира Недељковића на гитари, Kонстантина Валовића на лаути, Тару Алексић, Владету Маринкова, Димитрија Николића и Јована Лунгановића на кларинетима, и још по једном Димитрија Николића на клавиру и Владету Маринкова на гитари.

До краја Фестивала, планирани су и концерт ученика клавирског одсека "Kоста Манојловић" из Земуна - 11. маја, концерт виолинисте Душана Панајотовића - 12. маја и завршни концерт лауреата фестивала 13. маја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 16
    авг
    Концерти учесника III Кампа класичне музике

    Вечерас од 20 сати, у сали музичке школе у Зајечару, полазници III Kампа класичне музике припредиће заједнички наступ. Завршни концерт полазника овог кампа биће одржан у среду, 17. августа на Тргу ослобођења са почетком у 19 часова.

    Више
  • 09
    авг
    У петак почиње III Камп класичне музике

    Удружење Српски музички центар из Београда и Основна музичка школа "Стеван Мокрањац" у Зајечару, организују III Kамп класичне музике, који ће бити одржан од 12. до 19. августа.

    Више
  • 25
    јул
    Седам бендова на Рок академији

    У склопу пратећег програма 48. Гитаријаде, сутра почиње 3. Рок академија коју организује Тимочки омладински центар у сарадњи са организацијом Alter Art из Травника.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.