Вести

Зајечарци шампиони у програмирању робота Фото: Техничка школа

Зајечарци шампиони у програмирању робота

Чланови екипе "ЗаЛего" Техничке школе у Зајечару, Kристијан Раду и Марко Гроздановић са наставником - ментором Драганом Манојловићем, освојили су прво место на Републичком такмичењу ученика машинских школа у програмирању роботу, које је претходна два дана одржано у Зајечару.

Надметањима су присуствовале помоћнице министара просвете Републике Србије и Републике Српске, Снежана Марковић и Радмила Kостић Ћућић.

Такмичење је организовано сјајно. Ово је треће Републичко такмичење. Заједница машинских школа је већ искусна у томе, а посебну драж такмичењу даје домаћин, односно Техничка школа у Зајечару, која већ четири године у свом програму има и роботе и пружа ученицима могућност да се упознају са најсавременијом технологијом. Велика је част да ова школа може својим ученицима да понуди овакве образовне профиле и овако квалитетно образовање за технику,

сматра Снежана Марковић.

Осим школе домаћина, такмичење је окупило и најбоље ђаке из: Техничке школе у Владичином Хану, Прве техничке школе у Kрушевцу, Политехнике – школе за нове технологије на Новом Београду, Средње техничке школе у Сомбору, Машинске школе у Панчеву, Техничке школе у Ужицу и Политехничке школе у Kрагујевца – укупно 12 екипа са 46 такмичара.

Ученици из Приједора у Републици Српској и Видина у Бугарској нису се такмичили у званичном делу, али су решавали исте задатке као и њигови вршњаци.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.