Вести

Градско веће усвојило годишње ликвидационе извештаје

Градско веће усвојило годишње ликвидационе извештаје

Чланови Градског већа разматрали су данас годишње ликвидационе извештаје за 2015.годину Агенције за рурални развој Грљан, Центра за културу и Установе за спорт „Зајечар“, као и почетни ликвидациони извештај Бизнис инкубатор центра у ликвидацији.

На седници је дата сагласност на извештаје о раду у прошлој години јавних комуналних предузећа: „Хигијена“, „Водовод“ и „Зајечар паркинг“, као и прошлогодишње извештаје о раду са финансијским и плановима рада за 2016.годину Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ и Фондације „Зоран Радмиловић“.

Већници су прихватили и предлог одлуке о цени воде и одвођењу отпадних вода, по којој цена за установе и привреду остаје непромењена и износи 91, односно 182 динара по кубику, док се за домаћинства повећава са 53,24 на 63,20 динара по метру кубном. Важећом законском регулативом предвиђено је постепено изједначавање цене воде за све кориснике.

На седници је утврђен Нацрт одлуке о приступању изради Локалног акцоионог плана за унапређење положаја жена и родне равноправности, као и Предлог закључка о усвајању Оперативног плана одбране од поплава другог реда на територији града Зајечара за 2016.годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.