Вести

Фестивал пензионера Србије Фото: facebook

Фестивал пензионера Србије "Ја имам таленат"

Фестивал пензионера Србије под називом „Ја имам таленат“, пети по реду, одржан је у Зајечару.

Програм је почео свечаним дефилеом од зајечарског позоришта до Трга ослобођења где је одиграно заједничко коло, а након тога су се учесници вратитили у позориште, где је приређен културно уметнички програм и такмичење.

Такмичарски програм обухватио је народне игре, песме, шале, рецитовање, соло певање… Жири су чинили представници свих културно уметничких друштава, а овогодишњи победници у Зајечару стичу право да наредне годину буду домаћини. У оквиру манифестације одржана је и изложба коју су приредили зајечарски пензионери ставараоци.

Драган Милановић, председник KУД "Пензионер" из Зајечара каже да је ово јединствена прилика да Зајечарци виде са колико ентузијазма пензионери из Kуманова, Врања, Лесковца, Врњачке Бање, Kрагујевца и Смедеревске Паланке, играју и певају.

Оваква дружења пензионерима много значе, јер из искуства знам да један добар део њих живе сами. На пробама и манифестацијама они се генерацијски друже, разговарају и показују колико још имају воље за живот. Зато су оваква дешавања врло битна за особе трећег доба, а ми се надамо да наредне године направимо и неки свој фестивал у Зајечару,

истиче Милановић.

Организатор фестивала „Ја имам таленат” је KУД "Пензионер", покровитељ Град Зајечар и Центар за културу и туризам ЦЕKИТ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.