Вести

Јавни позив за доделу највиших признања града

Јавни позив за доделу највиших признања града

Kомисија за избор и именовања, награде и признања расписала је јавни позив за достављање предлога за добитнике награда и признања поводом Дана Града Зајечара за ову годину.

Предлози ће моћи да се достављају до 23. августа.

Одлуком о начину обележавања Дана Града Зајечара утврђена су јавна признања која се додељују на свечаној академији поводом обележавања Дана града Зајечара, 7. септембра.

Јавна признања утврђена овом Одлуком су Звање Почасног грађанина Зајечара, Годишња награда Града Зајечара и Повеља Звање Почасног грађанина Зајечара, које се додељује појединцу, држављанину Републике Србије или странцу за достигнућа и дела која представљају изузетан допринос развоју града Зајечара или наше државе, изградњи хуманих односа међу људима и развоју сарадње у области привреде и културе са градом Зајечаром, односно Републиком Србијом.

Звање Почасног грађанина Зајечара, може се доделити само лицу које нема пребивалиште на територији Града Зајечара.

Годишња награда града Зајечара, додељује се појединцима, удружењима, клубовима, друштвима, месним заједницама и другим организацијама за постигнуте резултате у свим областима привредног и друштвеног живота у Граду, који представљају значајан допринос развоју Града или његовој афирмацији у земљи и иностранству, остварених у периоду од септембра 2015. до јула 2016.године.

Повеља се додељује младима са подручја града Зајечара, као признање за постигнуте резултате у раду и подстрек за још већа залагања.

Kомисија за избор и именовања, награде и признања треба да утврди предлоге у вези са доделом наведених јавних признања, па грађанима упућује позив да до 23.августа 2016.године доставе своје предлоге за доделу једне од награда. Уз предлоге треба доставити и образложење, биографију кандидата, као и досадашње резултате у области за коју се кандидат предлаже

Предлог са образложењем за доделу награде може поднети сваки грађанин и правно лице, с тим да предлагач и предложени не могу бити исто лице.
Предлози се могу слати на адресу Скупштина Града Зајечара, Kомисија за избор и именовања, награде и признања, Трг ослобођења бр.1, Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.