Вести

Ивањдански сабор - потврда пријатељства и братимљења

Ивањдански сабор - потврда пријатељства и братимљења

Пети Ивањдански сабор „Рготина 2016″ биће одржан у четвртак, 7. јула у Рготини.

Kако је планирано програмом, дочек учесника сабора планиран је у 17 сати, када почиње и такмичење у кувању рибље чорбе. Сат времена касније биће проглашен најлепши „Ивањдански венац“ и отворена изложба ликовних радова.

Са Ивањданског вашара ће ове године због болести говеда изостати сточни вашар.

Дефиле учесника је у 18,30; следи отварање пута и свечано отварање манифестације у 19,30.

На манифестацији ће бити потврђена Повеља о братимљењу, коју су председник Савета Месне заједнице Рготина Слободан Перчић и председник општине Свиница у Румунији Никола Курић потписали крајем маја у Свиници током 7.Фестивала побратимства.

На Ивањданском сабору наступиће културно уметничка друштва, „Божур“ из Звездана, „Слога“ из Вражогрнца, „Петар Радовановић“ из Злота, „Зоран Гајић“ из Рготине и „Дунав“ из Румуније (Свинице).

Организатори манифестације су зајечарски ЦЕKИТ и Месна заједница Рготина, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 08
    јул
    Организована манифестација 9. "Ивањдански сабор"

    У препуној порти цркве Успенија Пресвете Богородице у Рготини код Зајечара, синоћ је успешно организована манифестација 9. „Ивањдански сабор “. Учествовала су културно-уметничка друштва из Рготине, Звездана, Халова, Гамзиграда и Дубочана.

    Више
  • 04
    јул
    У суботу Ивањдански сабор „Рготина 2018“

    У Рготини ће у суботу 7. јула бити одржан традиционални Ивањдански сабор „Рготина 2018“. Програм ће почети у 17:30 фудбалском утакмицом између ветерана Рготине и ветерана општине Макреш у Бугарској.

    Више
  • 08
    јул
    Уз "Ивањдански сабор" и реконструисана деоница пута

    У знаку великог празника Ивандана и народних обичаја који се од давнина везују за овај празник, у Рготини је одржан „Ивањдански сабор“, пети по реду. Свечаности у центру села претходило је отварање реконструисаног локалног пута у Рготини у дужини од 1.500 м.

    Више
  • 27
    јун
    Мевдоде: Град Зајечар на Конференцији о европском суживоту

    Поводом Дана државности Словеније, у Медводама, градској општини словеначке престонице Љубљане, одржана је петодневна Конференција о европском суживоту. Помоћник градоначелника Душан Младеновић, који је представљао Град Зајечар, и жупан Медвода Нејц Смоле, разговарали су о будућој сарадњи.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.