Вести

Виши водостаји, нижа температура

Виши водостаји, нижа температура

Након јаке и обилне кише која је од 21 сат синоћ до рано јутрос падала на територији Града Зајечара, водостаји оба Тимока су порасли за 15 до 20 центиметара, али су далеко испод редовне одбране од поплава.

Кота Белог Тимока је 70, а Црног Тимока -45цм.

У Хидролошком упозорењу РХМЗ наводи се да ће на Белом и Црном Тимоку, као и на још две реке у источној Србији, Млави и Пеку, током 16. и 17. јула водостаји бити у већем порасту са могућношћу достизања и превазилажења граница редовне одбране од поплава. На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања.

Градски Штаб за ванредне ситуације није имао позиве за пријаву штете.

На снази је и даље црвено упозорење надлежних служби.

Због јаке кише и ветра осетно је опала и температура ваздуха.

У Зајечару је у 11 сати измерена температура од 20 степени, мада је, наводи се на сајту РХМЗ, због испарења субјективни осећај као да је за пет степени топлије. И са 20 степени Зајечар је најтоплији град у Србији. Влажност ваздуха је 83%, а притисак 994 милибара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.