Вести

Усвојен Регионални план управљања отпадом

Усвојен Регионални план управљања отпадом

Чланови Kоординационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом усвојили су Регионални план управљања отпадом за град Зајечар и општине Бољевац, Бор, Kладово, Мајданпек, Неготин и Kњажевац.

На скупу је усвојен и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину Регионалног плана управљања отпадом и Извештај о учешћу заинтересованих органа, организација и јавности.

Сва три стратешка документа израдио је Факултет техничких наука у Новом Саду.

Регионалним планом управљања отпадом учесници Споразума су дефинисали заједничке циљеве у управљању отпадом у складу са Националном стратегијом управљања отпадом, а Извештајем о стратешкој процени утицаја на животну средину је описан, вреднован и процењен могућ значајни утицај на животну средину до којих може доћи имплементацијом Регионалног плана управљања отпадом

Регионални план управљања отпадом и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину, у складу са Законом о управљању отпадом достављени су Министарству пољопривреде и заштите животне средине – одељењу за управљање отпадом, ради прибављања сагласности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.