Вести

Огњеновић: Инвестиције - Делта аграр, аутобуска станица, Лидл...

Огњеновић: Инвестиције - Делта аграр, аутобуска станица, Лидл...

Највећа инвестиција на подручју Града Зајечара вредна је чак 23 милиона евра, и њена реализација је у току. Компанија „Делта агар“ улаже тај новац у плантаже воћа, пре свега јабука врхунских сорти са максималним приносом. Под засадима је 27 хектара земљишта, а до краја године биће 100. Земљиште је ограђено и компанија има своју противградну заштиту. У плану је изградња пластеника и савремене хладњаче, открио је градоначелник Велимир Огњеновић, гостујући на Радио Магнуму.

Сада је сасвим извесна и изградња нове, модерне аутобуске станице на улазу у бившу „Тимочанку“, док се до пролећа очекује и отварање „Лидла“ на простору некадашње фабрике „Арсеније Спасић“. Решене су недоумице са Агенцијом за реституцију, тако да ће „Лидл“ ипак отворити објекат у Зајечару и запослити 85 радника.

Потписан је и уговор са немачком организацијом „Хелп“ о додели бесповратних средстава до 2400 евра за покретање и развој микро бизниса. Учешће града је 28 хиљада евра, а „Хелпа“ 72 хиљаде.

Градоначелник Огњеновић говорио је и о два пројекта које ће Град Зајечар реализовати са Општином Видин у оквиру прекограничне сарадње, а финансирати Европска унија. Први, из области туризма, предвиђа изграду Омладинског кампа на Краљевици, са бунгаловима, рестораном, рецепцијом, мокрим чвором; а други, из домена екологије, подразумева куповину савремених возила за одвожење смећа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.