Вести

Вече под звездама - III Камп класичне музике

Вече под звездама - III Камп класичне музике

У оквиру III Kампа класичне музике, који се у Зајечару одржава до 18. августа, на Феликс Ромулијани приређен је концерт "Вече под звездама". Наступили су еминентни музички педагози и уметници који подучавају младе учеснике овогодишњег кампа.

У прелепом амбијенту касноантичког археолошког локалитета, публика је уживала у музицирању професора: Вере Огризовић на гитари, Љубише Јовановића на флаути, Ђорђа Милошевића на виолончелу, Рите Kинке на клавиру и Марка Јосифоског на виолини.

До 18. августа, млади полазници Kампа имаће сваке вечери наступ у музичкој школи, а у среду, 17. августа одржаће завршни свечани концерт на зајечарском Тргу ослобођења, од 19 сати.

Kамп класичне музике је јединствен културно-образовни пројекат у организацији Српског музичког центра из Београда и ОМШ "Стеван Мокрањац" из Зајечара. Циљ је едукација младих у области инструменталне музике, популаризације класике, афирмације музичких талената и развој свести код младих о вредностима и значају музике у развоју личности.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 29
    дец
    Царска палата и Народни музеј очекују посетиоце током празника

    Народни музеј Зајечар и археолошки локалитет Феликс Ромулијана биће отворени за посетиоце и током предстојећих празника. Радно време Народног музеја је од 10 до 14 часова, а Царске палате од 8 до 16 часова.

    Више
  • 14
    феб
    Царска палата очекује госте за празник

    Посетиоци и данас и за Дан државности могу уживати у лепотама Феликс Ромулијане, од 8 до 16 сати. Капије овог касноантичког локалитета отворене су свакодневно откако је пре девет година постао део светске културне баштине. Народни музеј и Радул бегов конак раде за празник од 10 до 14 сати.

    Више
  • 02
    сеп
    Амбасадор Израела одушевљен лепотом Зајечара и Ромулијане

    „Одушевљен сам лепотом Зајечара и околине и свиме што се у овом граду раду. Види се да је уложено много енергије и труда“, рекао је амбасадор Израела у Србији Јосеф Леви, који се на почетку званичне посете Зајечару састао са градоначелником Велимиром Огњеновићем. Амбасадор је обишао и Народни музеј и Царску палату.

    Више
  • 30
    авг
    Филозофска дебата о језику, култури и нацији

    Петнаести сазив Филозофске школе „Феликс Ромулијана“ посвећен је обележавању 200 година од смрти Јохана Готлиба Фихтеа, великог немачког филозофа, тако да је и тема овогодишњег заседања „ Отвореност и затвореност – језик, култура и нација“, најчешће обрађивана у његовим делима.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.