Вести

Градско веће: Ускоро нове, ниже цене грејања

Градско веће: Ускоро нове, ниже цене грејања

На седници Градског већа, одржаној данас, дата је сагласност на Правила о раду дистрибутивног система топлотне енергије и Тарифног система за обрачун топлотне енергије и услуга.

Како је објашњено, документа се усклађују са новим законским прописима, што ће омогућити да већ на наредној седници Градског већа цена грејања буде снижена.

Директор ЈКСП Зајечар, Иван Жикић, каже да ће бити предложено да цена по квадрату уместо досадашњих 105 динара буде 98, 38 динара, а истако је и да Град Зајечар од јануара редовно измирује рачуне за грејање за кориснике буџета и школе.

Из пројекта Прекограничне сарадње, који заједно реализују градови Зајечар и Видин, биће купљена возила за одвожење смећа у вредности до 250 хиљада евра, речено је на седници.

Већници су сагласни да вршилац дужности директора Народног музеја у Зајечару буде др Дејан Крстић, етнолог у музеју, јер је досадшањи директор Бора Димитријевић поднео оставку због одласка у пензију.

Такође, прихваћен је предлог за именовање нових чланова УО ПУ „Ђулићи“, док ће УО позоришта убудуће председавати Горан Станковић, директор Техничке школе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.