Вести

Амбасадор Америке у посети Зајечару

Амбасадор Америке у посети Зајечару

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Kајл Скат на почетку дводневне посете Зајечару сусрео се са руководством града.

Са градоначелником Велимиром Огњеновићем, његовим замеником и помоћницом, Мирком Николићем и Сузаном Стаменковић, амбасадор Скат разговарао је о економској и политичкој ситуацији у граду, као и о мигрантској рути, на којој је и Зајечар.

Амбасадор је на дужност ступио пре пола године, иако је дипломатску каријеру пре три деценије започео у бившој Југославији. У Зајечару је први пут.

Видео сам огромну лепоту овог краја Србије и град који може да искористи своје пограничне могућности за развој овог региона. Потенцијала има, можда чак и за америчке инвестиције,

рекао је амбасадор Скот.

Градоначелник Огњеновић захвалио је високом америчком званичнику на посети Зајечару и интересовању које је показао за прилике у граду и окружењу.

Отворено смо и искрено разговарали о свим темама. Град Зајечар је и ранијих година имао добру сарадњу са Амбасадом САД, тако да верујем да ћемо у том правцу и наставити, као и да ће амбасадор ускоро поново бити наш гост.

казао је Огњеновић.

Амбасадор Скат даривао је градоначелнику књигу о националним парковима у Америци, док је домаћин његовој екселенцији поклонио копију порфирне главе Гаја Галерија.

У наставку посете Зајечару, амерички амбасадор обишао је гранични прелаз у близини града, док је за сутра планирано разгледање Феликс Ромулијане.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.