Вести

Слава Храма Рођења Пресвете Богородице и Града Зајечара Рођење Пресвете Богородице

Слава Храма Рођења Пресвете Богородице и Града Зајечара

Поводом славе Саборног храма Рођења Пресвете Богородице и Града Зајечара, Мале Госпојине, данас ће у Саборном храму у Зајечару од 18 сати бити одржано Празнично вечерње, а у позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ од 19 сати биће одржана Свечана академија.

У среду 21. септембра, од 8.30 почиње Света архијерејска литургија, након чега следи резање славских колача. Од 10 и 30 сати, предвиђен је културно уметнички програм у порти Саборног храма, а зa 12 часова заказано је свечано освећење и полагање камена темељца за изградњу нове аутобуске станице у Зајечару.

На Тргу ослобођења у Зајечару од 10 сати, 21. септембра поводом храмовне и градске славе, биће приређена изложба народне радиности "Златне руке",традиционалне трпезе, рукотворина, као и Сајам меда, пчелињих производа и лековитог биља. Такмичење у спремању ајвара "Изађи ми на теглу" заказано је за 11 часова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.