Вести

Бесплатан јавни превоз за средњошколце

Бесплатан јавни превоз за средњошколце

Град је у првих девет месеци ове године остварио приходе 45,18% од плана за 2016. годину, док су расходи 44,95% од годишњег плана, речено је на седници Градског већа приликом разматрања Извештаја о извршењу буџета од почетка године до краја септембра.

Посебно је истакнуто да је успостављена редовност у исплати зарада директних и индиректних корисника буџета; да се рате и камате за раније узете кредите исплаћују на време, као и да се школама средства редовно преносе утврђеном динамиком, уз отплату ранијих потраживања.

Градоначелник је обавестио већнике да је од 6 милиона евра кредита претходне власти до сада враћено 3,6 милиона евра, а да су у току преговори о рефинансирању остатка ранијих задужења, на период до 10 година.

Највише речи приликом разматрања Извештаја о извршеном мониторингу параметара стања животне средине на подручју града за период од јула до септембра, било је о артеским чесмама. Анализе показују да је вода неисправна за пиће само на две чесме, код „Два брата“ и код „Златне звезде“, док су све остале бактериолошки исправне. Да би се спречиле спекулације, зајечарском „Водоводу“ је наложено да јавност упозна са овим извештајем који је урадио Завод за јавно здравље „Тимок“, као и да затражи поновну анализу воде артеских чесама.

Градско веће усвојило је Закључак којим се одобрава бесплатан јавни градски и приградски превоз ученицима средњих школа у Зајечару који имају место пребивалишта у приградским насељима и селима на територији града Зајечара.

На седници је утврђен Предлог решења о образовању Комисије за израду Локалног акционог плана за младе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.