Вести

Свечаност у Софији: Почиње реализација пројеката прекограничне сарадње Фото: interreg Bulgaria-Serbia

Свечаност у Софији: Почиње реализација пројеката прекограничне сарадње

У Министарству регионалног развоја и јавних радова Бугарске у Софији данас је организован свечана церемонија доделе уговора „Интеррег ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска -Србија“.

Укупан буџет свих 37 одобрених пројеката је 16,9 милиона евра.

Међу одобреним пројектима су и два која ће Град Зајечар са партнерством са Видином у Бугарској реализовати наредна 24 месеца.

Свечаности је данас присуствовао градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и шефица Канцеларије за локални економски развој Сузана Вујић.

Укупна вредност пројекта Развој конкурентних туристичких атракција за одржавање туристичког фестивала који ће допринети диверзификацији туристичког производа у региону Видин-Зајечар је 496.767.40 евра.

Пројекат подразумева подршку развоју конкурентних туристичких атракција кроз промоцију развоја туристичког Уметничког фестивала „Таласи Дунава“. У оквиру пројекта биће изграђена туристичка инфраструктура у Зајечару, набављена опрема за музичке оркестре у Видину, организован омладински камп у новој туристичкој инфраструктури у Зајечару...

Град Зајечар је водећи партнер на пројекту.

Укупна вредност другог одобреног пројекта из екологије, под називом Превенција и ублажавање последица катастрофа узрокованих људским фактором у прекограничном региону Зајечар- Видин, је 547.711,82 евра.

Током двогодишње реализације пројекта биће набављена опрема за оба града, очишћене по две депоније, извршена обука људи...

На овом пројекту зајечарска локална самоуправа је партнер Видину.

Више речи о оба пројекта биће на конференцији за медије у Градској управи у петак у 10,30.

Иначе, свечаности у Софији данас су присуствовали, представници локалних самоуправа, јавних предузећа, културних и образовних институција, невладиних организација из Бугарске и Србије, а уговоре су уручили министар регионалног развоја и јавних радова Бугарске Лилиана Павлова, заменик министра за регионални развој и јавне радове Деница Николова и помоћник директора Канцеларије за европске интеграције Санда Шимић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.