Вести

Новац из ИПА фондова за два пројекта

Новац из ИПА фондова за два пројекта

Поводом два пројекта, која ће у оквиру Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија реализовати градови Зајечар и Видин, конференцију за новинаре одржали су градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и шефица Канцеларије за локални економски развој Сузана Вујић.

Од 388 пројеката поднетих пројеката, одобрено је 37, међу којима су и наша два. Ово је велика ствар за град Зајечар, јер 10 година нисмо имали овакву прилику, нити добили тако велика средства. Ово је огроман успех и подстрек за неке нове пројекте,

рекао је градоначелник Огњеновић.

Укупна вредност оба пројекта, једног из области заштите животне средине и другог из туризма, јесте преко милион евра. На једном је носилац посла Зајечар, на другом Видин. Грађани ће имати користи и током двогодишње реализације пројеката, нагласила је Сузана Вујић.

Осим изградње комплетног омладинског кампа на Краљевици, у оквиру пројекта из туризма, радићемо на унапређењу и промоцији фестивалског туризма, и надам се да ћемо заједно са Видином убрзо имати спремну и стратегију за развој туризма.

Други пројекат осим обуке кадрова са обе стране границе подразумева анализу дивљих депонија, набавку камиона смећара као и чишћење депонија,

објаснила је шефица Канцеларије за ЛЕР.

Градови Видин и Зајечар и наредне године ће за средства из Програма прекограничне сарадње конкурисати заједничким пројектима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.