Вести

Градско веће: Нејасно тумачење и закључци ЗЗЈЗ

Градско веће: Нејасно тумачење и закључци ЗЗЈЗ "Тимок"

Чланови Градског већа утврдили су предлог Програма контроле стања животне средине на територији града за 2017.годину и донели одлуку о покретању поступка отуђења 11 гаража из јавне својине Града Зајечара, у улици „Николе Пашића“.

Већници су разматрали и Обавештења о резултатима испитивања воде за пиће са артеских чесама у Зајечару, које је на захтев Градског већа од 31.октобра урадио Завод за јавно здравље „Тимок“.

Директор ЈКП “Водовод“ Марко Пауновић објаснио је да је анализиран квалитет воде са 27 артеских чесама у граду, а да због појачаног мириса и укуса вода није за пиће са чесме „Златна звезда“ и да је натпис већ постављен на чесми. Пауновић је рекао да су први пут закључци и мишљења дати уопштено, за све чесме. Остало је нејасно због чега ЗЗЈЗ предлаже комплетније анализе, када раније нису рађене.

Чланови Градског већа, узимајући у обзир чињеницу да најмање 20 година у Зајечару није било никакве епидемије због загађене воде, као и да су резултати анализа, без додатних објашњења, потпуно нејасни, наложили су ЈКП „Водовод“ да од ЗЗЈЗ „Тимок“ затражи прецизно тумачење и јасно дефинише закључке о квалитету воде са артеских чесама.

Већници су се сложили да из текуће буџетске резерве буде одоборено милион и по динара за израду пројектне документације за радове на инвестиционом одржавању школске зграде и дворишта са оградом ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, која је неопходна ради аплицирања за средства од Владе Србије за комплетно уређење објекта.

На седници Градског већа усвојен је предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи и другим организационим целинама, именовани председници два школска одбора и нови председника УО Народног музеја – Виолета Станковић Анђелковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.