Вести

Изложба венецијанских маски

Изложба венецијанских маски

У Омладинском центру у Зајечару отворена је прва самостална изложба маски Андријане Симеуновић.

Дугогодишњи хоби Андријана је преточила у активно бављење уметношћу. Тако је и настала идеја да свој рад представи Зајечарцима.

Маскама говорим о себи, неиспричаним причама. Говорим о досадашњем путу и сапутницима. Говорим о тежњи да се пронађе изгубљено и надокнади недопричано. Говорим о игри, радости, недоумицама, мистичним посебностима и скривеним страстима. Говорим вам језиком маски,

истакла је на отварању Андријана.

Изложбу је отворио Зоран Kостадиновић, пензионисани водич Народног музеја у Зајечару.

Андријана се бави и израдом мозаика, комбинованим техникама интарзија-мозаик, акрил на платну. Члан је и уметничког удружења Слободна сликарска комуна „Kеј“.

Изложбу венецијанских маски суграђани могу разгледати до 31. децембра, а потом ће је видети и публика у Бору и Kњажевцу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.