Вести

Подршка за још 11 предузетника

Подршка за још 11 предузетника

Представници немачке организације ХЕЛП представили су у Зајечару пројекат „Подршка развоју микро бизниса у Србији, фаза 2“.

Укупна вредност пројекта је 454. 400 евра, док директни трошкови у Зајечару, за 30 корисника, износе 72.000, од чега град суфинансира 28.800.

У претходном циклусу подржали смо 19 корисника у грантовима у опреми на територији града Зајечара, једна занатска, четири услужне и 14 пољопривредних делатности. Наиме, обавезе корисника који прођу две фазе селекције су да региструју своју пословну делатност, да обаве одређен број сати у корист локалне заједнице и да похађају пословне и стручне обуке,

навела је Станислава Kулиџан, представница ХЕЛП-а.

За грантове у опреми вредности 2 400 евра могу да конкуришу сва заинтересована лица за започињање или проширење микро и малих бизниса са територије града Зајечара. Расположиви број грантова у опреми у другом кругу пројекта је најмање једанаест.

Ово је само наставак пројекта који је почео у претходној години, он је врло важан јер пољопривредни произвођачи али и људи који се баве зантаском делатношћу могу да осавремене свој бизнис како би постао што профитабилнији,

рекао је Срђан Недељековић, помоћник градоначелника за пољопривреду.

Пројектом ће микро и мали бизниси добити могућност да покрену или прошире постојећу активност уз запослење новог радника, а 80% вредности донације су бесповратна средства. Уз обуку корисници ће добити и пословне и стручне обуке и менторинг.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.