Вести

Вече бокса у Зајечару: Гурдијељцу шампионски појас

Вече бокса у Зајечару: Гурдијељцу шампионски појас

Шериф Гурдијељац, у правом боксерском спектаклу, освојио је у Зајечару титулу првака Србије у лакој категорији.

Овај 22-годишњи Новопазарац дошао је до шампионског појаса победивши Николу Маговца нокаутом у петој рунди.

Гурдијељац је у професионалној конкуренцији остварио 11 победа, од тога пет нокаутом, уз четири пораза, док је скор Маговца три победе и четири пораза.

У другој борби за титулу првака Србије у тешкој категорији, једногласном одлуком судија, шампионским појасем се окитио Миљан Ровчанин из Београда.

Спотску узаврелу атмосферу, пред главне борбе у лакој и тешкој категорији, направили су боксери у уводним борбама, а најатрактивнији био је женски бокс где је Нина Стојановић савладала Ајлу Лукач.

Зајечарска ноћ бокса, у спортској хали на Kраљевица, окупила је бројне поклонике ове племените вештине из Зајечара и околине.

Мечевима је присуствовао и Зајечарац Љубиша Аврамеловић, првак Србије, два пута вицешампион Југославије, први и једини боксер прогласен спортистом Тимочке крајине.

Промотери бокс спектакла били су Жељко Васић и Ненад Боровчанин.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 20
    апр
    “Zaječar boxing night”

    У спортској хали на Краљевици у петак увече се одржава “Zaječar boxing night”. Рукавице ће укрстити Никола Маговац из Београда и Шериф Гурдијељац из Новог Пазара у лакој категорији, а за шампионски појас боксоваће и два тешкаша - Душан Kрстин из Суботице против Миљана Ровчанина из Београда.

    Више
  • 11
    апр
    Боксерски спектакл у Зајечару 21.априла

    “Zaječar boxing night” назив је боксерског спектакла који ће у Зајечару бити одржан у спортској хали на Краљевици 21.априла. За шампионски појас у лакој категорији рукавице ће укрстити Никола Маговац из Београда и Шериф Гурдијељац из Новог Пазара, најављено је на конференцији за новинаре Организационог одбора.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.