Вести

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић у Влади Србије на састанку са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић у Влади Србије на састанку са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић са својим сарадницима данас је у Влади Србије одржао састанак са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем.

Благојевић је исказао жељу за сарадњом и пружањем помоћи граду Зајечару у оним областима које покрива Канцеларија.

На радном састанку је било речи о идејном пројекту Дома здравља у Котлујевцу, како би мештани овог великог зајечарског насеља коначно имали адекватну здравствену заштиту. Идеја је да се Дом здравља реконструише и у склопу пројекта изгради и Служба Хитне помоћи. Ничић је са Благојевићем разговарао и на тему пројекта ОШ „Хајдук Вељко“ а који се односи на енергетску ефикасност, реконструкцију кровне конструкције и фасаде. Благојевић је истакао да је Канцеларија за управљање јавним улагањима спремна да помогне и да у склопу школе може ући и реконструкција и обнова Спортске хале у Котлујевцу.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је нагласио велики значај овог састанка, јер је он управо показатељ подршке Владе Србије.

Разговарало се и реконструкцији Дома здравља у Зајечару и дечијег диспанзера који је у јако лошем стању, и који је тренутно премештен, али и о заштити од клизишта. У склопу капиталних инвестиција са Благојевићем се разговарало и о одмуљавању Грлишког језера и о пројекту наводњавања Тимочког региона.

-Граду је сада потребна подршка републичких органа и кроз пројкете са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Град и јавне установе могу квалитет живота грађана Зајечара подићи на виши ниво, што и јесте основни циљ, рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.