Вести

35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак“

35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак“

За викенд је у Вражогрнцу одржана 35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак”. 35.Смотру народних обичаја “Вражогрначки точак” у име града и градоначелника Зајечара Бошка Ничића отворила је Елена Петровић, помоћница градоначелника.

-Ја вам желим да се Вражогрначки точак врти без престанка, као симбол очувања нашег идентитета, наших обичаја и традиције.

Чувајте своје обичаје од заборава. Одржавањем оваквих манифестација ми се боримо против времена и чувамо наше наслеђе.

Град Зајечар ће вам пружити подршку и увек бити присутан свуда где одише дух традиције и народног стваралаштва, рекла је Петровић.

У богатом културно уметничком програму учествовали су КУД „Слога“, КУД „Зоран Гајић“, КУД „Љубомир Ивановић Геџа“ из Ковачевца, док су се у суботу представили и КУД „Боки 4.Јули“ из Параћина, КУД „Видовдан“ из Великог Дреновца, КУД „Бисер“ из Дражевца, КУД „Чучук Стана“ из Сиколе, КУД „Кривељ“, КУД „Перваз“ из Трговишта и Изворна фолклорна група Валакоње из Букова.

Организатори 35.манифестације „Вражогрначки точак“ су Центар за културу и туризам Града Зајечара, МЗ Вражогрнац и КУД „Слога“, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.