Вести

Почела са радом online  платформа

Почела са радом online платформа

Велико нам је задовољство да објавимо да је са радом почела онлине платформа mladisuzakon.rs.

Наша организација Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић“ Зајечар је ресурс центар за Зајечарски и Борски округ.

Ова платформа осмишљена тако да одише духом циљне групе којој је и сам програм Млади су закон Министарства омладине и спорта намењен.

Циљ покретања онлине платформе је да управо младима приближи могућност активног учешћа у животу сопствене заједнице користећи алат примерен дигиталном добу какво је данашње.

У спровођењу програма Млади су закон сваке године учествује преко 40 удружења и 1500 младих широм земље у више од 60 општина а само у 2017. години биће реализовано 125 омладинских волонтерских акција и 34 међународна волонтерска кампа.

Онлајн платформа младисузакон.рс настала је као одговор на потребу да се информације о свим активностима овог сложеног програма нађу на једном месту и пружа следеће могућности:
- преглед мапе на којој се налазе све активности овогодишњег програма
- могућност да се циљано прегледају активности по округу, времену реализације и слично
- преглед кратких описа свих активности и њихову ГПС локацију.

Оно што је најважније, платформа омогућава свима који желе да се прикључе некој од активности и дају свој допринос. Зато вас позивамо да посетите онлине платформу и прикључите се програму Млади су закон и то на један од следећих начина:
о Као учесници у активности:
уколико је у питању волонтерски камп, доступан је линк на онлајн пријаву Младим истраживачима Србије
уколико је у питању омладински волонтерски пројекат, доступна је контакт форма путем које можете да се обратите директно организаторима активности и комуницирате са њима и понудите своје учешће
о Кроз онлајн волонтирање:
на пример можете да понудите да дизајнирате лого активности, направите банере за друштвене мреже, напишете текст/репортажу или нешто слично.
Спонзорством или донацијом:
активности можете да подржите и давањем донације или спонзорством у новцу, роби или услузи коју можете да понудите такође директним обраћањем организатору волонтерске акције или волонтерског кампа

За сваку активност на пројекту можете да видите време и место одржавања као и листу потребних ствари и/или услуга да би се активност што успешније реализовала.

Од 2010. године, током реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, спроведено је више од 1300 омладинских ад-хоц волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група а од 2014. године до септембра 2017. године реализовано је укупно 127 међународних волонтерских камповауз подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије у којима је учествовало више од 900 волонтера из 25 земаља и више од 1000 младих из Србије и поклонило више од 88.500 волонтерских сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 13
    авг
    Финансијска подршка за 15 омладинских удружења

    Удружења младих и неформалне омладинске групе добиле су могућност да кроз програм "Млади су закон" реализују пројекте од јавног значаја. Новац ће добити организације из Зајечара, Бора, Kњажевца и Kладова, а укупна вредност пројеката је 899.381 динар.

    Више
  • 01
    јул
    Предстваљен конкурс "Млади су закон"

    У оквиру пројекта "Млади су закон" ове године биће финансирано 15 програма организација које се баве активностима за младе, а буџет је 900.000 динара, рекао је представљајући конкурс Предраг Ницић, старешина Одреда извиђача "Ђорђе Симеоновић". Партнер на пројекту је Тимочки омладински центар.

    Више
  • 21
    авг
    Подршка зајечарским пројектима за младе

    У оквиру конкурса „Млади су закон-Источна Србија“ који спроводи омладина ЈАЗАС-а из Пожаревца, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, надметала су се и три пројекта из Зајечара.

    Више
  • 12
    авг
    Одабрано 10 најбољих омладинских пројеката

    У оквиру програма “Млади су закон”, Тимочки омладински центар, Ресурс центар за зајечарски округ, за ову годину одабрао је 10 омладинских пројеката из Зајечара, Бољевца и Књажевца. Њиховим представницима данас су уручени чекови у укупној вредности од 635 000 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.