Вести

Конференција у Видину -„Превенција и ублажавање последица катастрофа узрокованих људским фактором у прекограничном региону Видин -Зајечар”

Конференција у Видину -„Превенција и ублажавање последица катастрофа узрокованих људским фактором у прекограничном региону Видин -Зајечар”

Општина Видин у својој улози као водећи партнер у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија 2014 -2020 реализује пројекат под називом „Превенција и ублажавање последица катастрофа узрокованих људским фактором у прекограничном региону Видин -Зајечар”. Партнер у пројекту је град Зајечар.

Јуче је у Видину у Бугарској одржана конференција поводом реализације овог пројекта, а истој је присиствовао и градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима.

Ничић се пре конференције састао са кметом града Видина Ognyanom Tsenkovim.

Градоначелник Зајечара се обратио поводом пројека „Превенција и ублажавање последица катастрофа узрокованих људским фактором у прекограничном региону Видин -Зајечар” када је и нагласио да је овај пројекат веома важан за обе стране, и за Видин и за Зајечар.

-Важно је да се увежемо и повежемо и заједничким снагама ћемо спречити евентуалне катастрофе које би могле бити изазване људским фактором. Депоније су велики проблем сваког града и могу да створе озбиљне последице ако се не позабавимо тиме на прави начин, рекао је Ничић.

Пројекат предвиђа улагања за набавку машина за одлагање отпада за потребе општине Видин и Града Зајечара.

Овај пројекат доприноси смањењу ризика као што су суше, поплаве, шумски пожари, клизишта и загађења, као и њихово спречавање и побољшање административних капацитета у дужем временском периоду.

Општи циљ пројекта је превенција и ублажавање последица непогода изазваних људским фактором у прекограничном региону Видин -Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.