Вести

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ЗАЈЕЧАРУ

РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ЗАЈЕЧАРУ

Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков потписао је данас Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на подручју града Зајечара, који ће бити одржани 18. марта 2018. године.

Изборне радње почињу да теку од 1. фебруара ове године.

-У складу са овлашћењем председника Скупштине града и Статута града Зајечара, донео сам управо Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на територији града Зајечара. Ови избори ће бити одржани 18. марта 2018. године а изборне радње по одлуци почињу да теку 1. фебруара 2018. године и то је онај датум који је битан за људе који желе да се кандидују и да почну са процедуром која је неопходна да се обави, како би те кандидатуре биле прихваћене.

Изборе спроводи Градска изборна комисија и бирачки одбори који ће они у наредном периоду, одредити. У 35 месних заједница, ових дана истичу четворогодишњи мандати, који су чланови Савета добили на претходним изборима, а у 11 месних заједница ћемо имати изборе нешто раније, у складу са одлуком коју је донела Скупштина града претходне недеље о превременим изборима. У свих 46 месних заједница на територији града, 41 у селима и пет у градским насељима, имаћемо ове изборе, рекао је председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков.

Он је позвао све заинтересоване кандидате да се пријаве али и грађане да изађу на изборе и изаберу најбоље кандидате за чланове савета, како би се проблеми грађана решавали на што бржи и ефикаснији начин.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 02
    јун
    У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

    На предлог Стефана Занкова председника Скупштине града, Бошко Ничић је изабран за градоначелника Зајечара. Новоизабрани градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се одборницима и образлажући предлог кандидата за заменика градоначелника и чланове Градског већа говорио је и о будућим плановима.

    Више
  • 20
    апр
    Почела изградња канализационе мреже у више улица у граду

    Почетак грађевинске сезоне означио је и почетак радова на изградњи канализационе мреже у више улица у Зајечару. Данас су радови почели у Улици “Драгојла Дудућа”, у дужини од 193 метра.

    Више
  • 18
    апр
    "Банатска улица" под асфалтом

    Улице за које су грађани пре неколико година платили учешће од 50 одсто, овог пролећа добијају асфалт. Прошлог четвртка асфалтирана је “Лазаревачка улица”, а од данас се новим асфалтом могу похвалити и станари “Банатске улице”, дуге 284 метра.

    Више
  • 14
    апр
    Занков: Двоструко више пара за летње одржавање саобраћајница

    Попуњавањем рупа у Улици “Краљевића Марка”, у Зајечару је почело летње одржавање саобраћајница. Ове године је у буџету за ту намену обезбеђено двоструко више пара него лане, укупно 34 милиона динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.