Вести

Одржана 22. Међуокружна смотра у Градскову

Одржана 22. Међуокружна смотра у Градскову

22. Међуокружна смотра дечијег народног стваралаштва ДЕНС 2018. одржана је за викенд у Градскову.

На овогодишњој 22. Међуокружној смотри дечијег народног стваралаштва ДЕНС учествовало је 9 група са преко 250 младих стваралаца из града Зајечара и општина Бољевац, Књажевац и Неготин.

Од оснивања смотре 1995. године, Градсково сваког пролећа на Лазареву суботу постаје својеврсна дечија престоница Тимочке крајине. На стотине дечака и девојчица приказује нам део блага из богате ризнице културне традиције источне Србије.

Ова манифестација нема такмичарски карактер, али се организује уз присуство представника Савеза аматера Србије, који врши селекцију група за учешће на Смотри народног стваралаштва деце Србије у Ратини и на другим смотрама дечјег народног стваралаштва у земљи и иностранству.

ДЕНС има за циљ да подстиче и промовише креативно стваралаштво деце са подручја Зајечарског и Борског округа у сфери изворног народног стваралаштва и народне уметности.

Након дефилеа свих учесника манифестације и великог народног кола у центру села, програм је у сали Дома културе отворио градски већник Вујадин Милошевић.

Организатори 22. Међуокружне смотре дечијег народног стваралаштва су Позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Градсково, а генерални покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.