Вести

Обележен Дан војске у Зајечару

Обележен Дан војске у Зајечару

Полагањем венаца и цвећа на споменик палим борцима Тимочке Крајине отпочела је свечаност обележавања дана Војске Србије који се слави у знак сећања на дан када је 1815. године на празник Цвети подигнут Други српски устанак против отоманске власти.

Венце су положиле делегације команде гарнизона Зајечар, представници града, борачких организација и чланови породица погинулих припадника војске.

На Поповој плажи настављена је свечаност којој су присуствовали припадници Војске, представници цркве, локалних самоуправа у оба Тимочка округа, представници институција и грађани, а празник су честитали представници Гарнизона и Команде, као и Бошко Ничић градоначелник града Зајечара.

Након интонирања химне Србије и одавања почасти преминулим припадницима Војске Србије, командат Команде за развој Тимочке бригаде, пуковник Владица Вучковић отворио је свечаност.

Градоначелник Зајечара честитао је припадницима Војске Србије празник и истакао да је вредело што је гарнизон у Зајечару остао ту где јесте, јер значај Војске Србије се показао и сваки пут када је град имао потешкоћа са елементарним непогодама.

-Желим да истакнем изузетну захвалност града Зајечара што смо успели да у протеклих 15-ак година, а било је преломних тренутака, сачувамо да део Војске Србије остане у нашем граду и то се увек, када су неке недаће, покаже изузетно добра одлука, и ја сам на томе, свима вама, припадницима Војске Србије који сте овде, изузетно захвалан. Ви уз цркву, представљате две институције у које грађани Србије имају највеће поверење и надам се да ћете то поверење и на даље успети да сачувате, да народ има веру и сигурност да има ко да га брани, да брани суверенитет наше државе. Хвала вам још једном на свему и честитам вам Дан Војске Србије, рекао је Ничић.

На Војној смотри награђени су најбољи војници и лица на раду у Војсци Србије као и учесници у оквиру пројекта “Војник Војске Србије -Мој војник“, који је Војска Србије реализовала у сарадњи са зајечарским основним школама.

Након свечаности и културно уметничког програма, грађани су имали прилику да разгледају део наоружања из зајечарске касарне.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.