Вести

 У суботу Ивањдански сабор „Рготина 2018“

У суботу Ивањдански сабор „Рготина 2018“

У Рготини ће у суботу 7. јула бити одржан традиционални Ивањдански сабор „Рготина 2018“. Програм ће почети у 17:30 фудбалском утакмицом између ветерана Рготине и ветерана општине Макреш у Бугарској.

Избор најлепшег Ивањданског венца предвиђен је у 18:00, дефиле учесника је у 19:00, а културно-уметнички програм почеће у у 19:30. Наступиће културно-уметничка друштва из Злота,Свиница у Румунији, Звездана, Великог Извора, Рготине, Халова и Зајечара, а током програма биће изабрана Ивањданска лепотица.

Организатор сабора је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Рготина, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 08
    јул
    Организована манифестација 9. "Ивањдански сабор"

    У препуној порти цркве Успенија Пресвете Богородице у Рготини код Зајечара, синоћ је успешно организована манифестација 9. „Ивањдански сабор “. Учествовала су културно-уметничка друштва из Рготине, Звездана, Халова, Гамзиграда и Дубочана.

    Више
  • 08
    јул
    Уз "Ивањдански сабор" и реконструисана деоница пута

    У знаку великог празника Ивандана и народних обичаја који се од давнина везују за овај празник, у Рготини је одржан „Ивањдански сабор“, пети по реду. Свечаности у центру села претходило је отварање реконструисаног локалног пута у Рготини у дужини од 1.500 м.

    Више
  • 05
    јул
    Ивањдански сабор - потврда пријатељства и братимљења

    Пети Ивањдански сабор „Рготина 2016″ биће одржан у четвртак у Рготини. На манифестацији ће бити потврђена Повеља о братимљењу, коју су председник Савета Месне заједнице Рготина Слободан Перчић и председник општине Свиница у Румунији Никола Курић потписали крајем маја у Свиници током 7.Фестивала побратимства.

    Више
  • 23
    мај
    Сарадња крунисана братимљењем

    Председник Савета Месне заједнице Рготина Слободан Перчић и председник општине Свиница у Румунији Никола Курић потписали су Повељу о братимљењу, чиме су крунисали дугогодишњу сарадњу.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.