Вести

Одржан 15. Илиндански сабор у Шипикову

Одржан 15. Илиндански сабор у Шипикову

У Шипикову код Зајечара, одржан је 15. по реду Илиндански сабор.

Илиндански сабор отворио је Вујадин Милошевић, градски већник за културу наглашавајући значај очувања традиције.

Програмом ове манифестације одржан је дефиле учесника Сабора и организован богат културно-уметнички програм.

Својом песмом и игром представили су се КУД ''Зоран Гајић'' из Рготине, КУД ''Лубница'', КУД ''Граничар'' из Халова и КУД ''Градец'' из Градскова.

Организатори су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу ''Зоран Радмиловић'', Месна заједница Шипиково, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 04
    авг
    У Шипикову одржан 17. „Илиндански сабор”

    У богатом програму потом је наступило шест КУД-ова: „Божур” из Звездана, „Слога” из Вражогрнца, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Граничар” из Халова, „Градец” из Градскова и „Пензионер” из Зајечара.

    Више
  • 04
    авг
    Oдржан 16. Илиндански сабор

    Након свечаног дефилеа учесника који је почео у 19.30, публику је поздравио Градски већник за културу Вујадин Милошевић, који је и отворио програм.

    Више
  • 04
    авг
    Одржан 12. Илиндански сабор у Шипикову

    У Шипикову, код Зајечара, одржан је 12. Илиндански сабор. Ова манифестација окупила је културно уметничка друштва из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине, Дубочана, Лубнице, али из Свиница из Румуније.

    Више
  • 04
    авг
    Смотра песме и игре у Шипикову

    Младост је синоћ играла и певала у центру Шипикова где су се мештанима и њиховим гостима представила културно – уметничка друштва из Лубнице, Копривнице, Дубочана, Зајечара, Гамзиграда, Бољевца и села домаћина – Шипикова.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.