Вести

„Срцем и песмом за Немању“ -Одржан хуманитарни концерт у Зајечару Фото: Радио Магнум

„Срцем и песмом за Немању“ -Одржан хуманитарни концерт у Зајечару

У Зајечару је одржан хуманитарни концерт „Срцем и песмом за Немању“.

На бину је прва изашла Пинкова звездица, Зајечарка Милица Илић, а након тога Зајечарац Жељко Васић, фронтмен „Ок бенда“ Горан Глухаковић, Александар Сале Цветковић из Тропико бенда, Гоца Тржан и Наташа Беквалац.

„Хвала свима што сте дошли и помогли ми, хвала вам“, рекао је четворогодишњи Немања када је изашао на бину.

-Сви након овога морамо дебело да се замислимо какви смо то постали људи и чему ово води? Може ли Зајечар заиста да се дигне на ноге ако нисмо спремни да се ујединимо, без обзира на политичко опредељење, када је у питању живот једног болесног детета. Зато је ваша величина, вас који сте овде, још већа вечарас и ја вас поштујем и ценим и заиста желим да се лепо проведете. Ако су Наташа, Гоца, момци из Тропико бенда, Ок бенда, Жељко Васић, могли да превале 200 или 300 километара за Немању, да буду овде, онда не разумем оне којима је било тешко да направе 200, 300, 400 или 500 корака и дођу у халу да их слушају и помогну Немањи. Немојте да мислите да су извођачи каснили, каснимо са почетком управо чекајући оне за које смо мислили да ће им прорадити срце или савест. Хвала вам још једном што сте дошли и клањам вам се, рекао је Бошко Ничић градоначелник Зајечара, обраћајући се хуманим људима, који су упркос слабом одзиву својих суграђана, уживали у многобројним хитовима.

Пре концерта, у салону Градске управе, организован је пријем и сусрет градоначелника и извођача са породицом малог Немање Јовановића.

Гоца Тржан је на пријему истакла да се она и већина њених колега, радо одазива хуманитарним акцијама.

-На жалост, ми не можемо да помогнемо свима, то је нешто што мене као мајку, негде највише боли и најтеже ми то пада. Још ми теже пада што има превара на ту тему у Србији, и оно што ми као еснаф певачки, генерално већ годинама радимо, је да се увек одазовемо позиву, и некако људи то увек очекују од нас. Трудимо се да учествујемо у акцијама које су на нивоу града, које су добро организоване, рекла је Гоца.

Градоначелник Ничић је овом приликом истакао да је град Зајечар уплатио максимално дозвољену суму новца Центру за социјални рад, за трошкове пута, за документацију коју је потребно обезбедити, и навео да ће почетак изградње дома за породицу Јовановић, почети наредне године, када временски услови то дозволе.

-Услови у стану Центра за социјални рад, у коме породица Јовановић борави, нису адекватни, посебно неће бити након Немањине операције. Због стања у ком је, мислим да треба да саградимо неку прикладну кућу која би задовољила потребе ове четворочлане породице и зато сам изузетно захвалан што сте се одазвали овом концерту. Вероватно то неће бити довољно, и ми ћемо до пролећа, таман док се Немања опорави од операција, да обезбедимо један плац и саградимо брзо једну монтажну кућу, гаранције су преко 50 година на такве објекте и сигуран сам да ћемо и у тој акцији успети. Ако се сви будемо, као град, регион, са још помоћи са стране, удружили, то неће бити тако немогућа ствар. Ја тврдим, да ће у марту, априлу, кренути градња куће, још многи су се јавили. Дејан Пантелић је звао и има још фондова из кога породица може да добије новац. Град је уплатио, максимално дозвољену суму новца Центру за социјални рад, а то је 200.000 динара, како би породица обезбедила сву потребну документацију и све оно што је неопходно за пут. Не зна се када ће то бити, очекује се сваког дана да породица буде позвана за одлазак у Хамбург“, објаснио је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.